In de buurt

Klik op de foto's voor meer info.


Rondvaart door de stad. 
Utrecht kent een rijke historie die goed bewaard is gebleven. De kapitein vaart u graag over de mooie grachten en singels van de stad Utrecht.

Vanuit de rondvaartboot ziet en geniet u van de oude werfkelders, bruggen en mooie beelden onder de Pyke Koch lantaarnpalen. Langs de Oudegracht bevinden zich de prachtige grachtenhuizen en natuurlijk de Domtoren.

 

De Domtoren vormt het middelpunt van Utrecht en is de trots van de stad.
De iconische Domtoren is de trots van Utrecht. Een bijzonder monument met een uniek verhaal. Met een hoogte van 112 meter nog altijd de hoogste kerktoren van Nederland.


De Domtoren is al meer dan 600 jaar oud en staat altijd bloot aan wind, regen, vrieskou en zonnestralen. Het is belangrijk om alle schade zo snel mogelijk te herstellen, zodat zo min mogelijk (water)schade intrekt. Zelfs als het dagelijkse onderhoud goed is, blijft groot onderhoud af en toe nodig. Natuursteen slijt en voegen en verbindingen komen langzaam los. Ook al was het dagelijkse onderhoud in de afgelopen decennia zeker voldoende, toch is nu groot onderhoud nodig. Daarna kan hij weer decennia mee voor een volgende restauratie nodig zal zijn. Een cyclus die noodzakelijk is om de Domtoren te behouden. 

Van speelklok tot pierement

Stap in de wondere wereld van de zelfspelende muziek laat je verrassen door de vrolijke muziekstrumenten. Al doende en al luisterend leer je meer over alle instrumenten: van het kleinste speeldoosje tot het grootste draaiorgel

Museum Speelklok neemt je mee in de wondere wereld van de eeuwenoude zelfspelende muziekinstrumenten en laat alle bezoekers iedere dag verrassende en vrolijke muziek horen vanuit alle hoeken van het museum. Een leuk uitstapje in Utrecht voor kinderen, volwassenen en ouderen. 

De zelfspelende muziekinstrumenten die in Museum Speelklok staan zijn er in alle soorten en maten; van heel kleine speeldoosjes, automaten en speelklokken tot enorme carillonklokken, orchestrions, dans- en straatorgels. Al deze instrumenten zijn te zien en te horen in Museum Speelklok: het vrolijkste museum van Nederland!

* Ribotax “Taxi Utrecht”

staat garant voor de beste service.
* Onze chauffeurs kennen Utrecht als geen ander en spreken vloeiend Nederlands.
* Al onze chauffeurs hebben tientallen jaren ervaring.
* Ons wagenpark bestaat uit representatieve en veilige voertuigen.De Ribotax Taxicentrale heeft een relatief kleine maar zeer gedreven groep chauffeurs.

Bij ons staat BETROUWBAARHEID en STIPTHEID op een hoog niveau.

De Ribotax Taxicentrale is zeven dagen per week vierentwintig uur per dag bereikbaar
voor al uw taxiritten.

Wij hebben uiterst scherpe tarieven voor al het luchthaven vervoer naar o.a. Schiphol, Eindhoven Airport, Rotterdam ‘The Hague’ Airport, Maastricht ‘Aachen’ Airport, Groningen Airport, voor luchthavens in o.a. België en Duitsland.

030-2441474